Αυτοκίνησης

 

Το Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συλλεκτικού πάθους και ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μέσα από μια συλλογική και πολιτισμική προσπάθεια χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Μέσω της έκθεσης ιστορικών οχημάτων η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) επιθυμεί να αναδείξει τη πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά. Τα οχήματα είναι ελληνικής και μη κατασκευής. Μέσω της παρατήρησης της εξέλιξης των οχημάτων που εκτίθενται στο μουσείο, ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει την τεχνολογική πρόοδο των οχημάτων συναρτήσει των οικονομικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων που επηρέασαν την εξέλιξη αυτή.

aytok1
     

Η παρατήρηση τέτοιων οχημάτων δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά διεγείρει τις μνήμες όλων όσων επισκέπτονται το μουσείο. Κάποιων επειδή έζησαν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία κάποιου αυτοκινήτου, κάποιων αναγνωρίζοντας τα οχήματα αυτά από τις ταινίες τους παλαιού ελληνικού και ξένου κινηματoγράφου και κάποιων απλά επειδή τρέφουν μεράκι και αγάπη για τα παλιά αυτοκίνητα.
     
aytok2
     

Στις μεγάλες εγκαταστάσεις της έκθεσης του Μουσείο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά σπάνια και καλοδιατηρημένα μοντέλα τα οποία λειτουργούν άψογα. Επίσης, στους χώρους του μουσείου διατηρείται βιβλιοθήκη ειδικής θεματολογίας πάνω στο αυτοκίνητο με πλούσιο, επιπρόσθετα, οπτικοακουστικό υλικό.

Μία από τις δραστηριότητες του Μουσείου Αυτοκίνησης Ναυπλίας είναι η σε ετήσια βάση διοργάνωση του Regularity Rally για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ένα διαγωνισμό κομψότητας οχημάτων εποχής «Concours d’Elegance» και ένα παζάρι ανταλλακτικών για κλασικά οχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μουσείο μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.automuseum.gr

aytok3 aytok4
     

To Μουσείο λειτουργεί αποκλειστικά κατόπιν αιτήσεως.

Για να κανονίσετε την ιδιωτική σας επίσκεψη παρακαλώ θα χρειαστεί να κλείσετε προηγουμένως συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω e-mail είτε μέσω τηλεφώνου.